Hmmm basis. Det lyder som noget der indgår i den daglige kost, men egentlig er det blot fordi det er den grundopskrift som jeg bruger, og som jeg ofte variere.
Hjemmelavet is/ råcreme
½ l fløde
1 stang vanille
4 stk. past. Æggeblommer
60 g Perfect fit eller 3 spsk. Perfect strø.
Fløden piskes ikke alt for sitft.
Kornene fjernes fra vanillestangen, og kommes i en skål sammen med æggeblommer. Sødestof kommes i under piskningen. Jeg burger altid perfect fit, da den er nemmest at piske sammen med blommerne. Det skal dog i gradvis under kraftig piskning, da der ellers er en tendens til at det vil klumpe. Skulle dette ske, kan æggemasses sigtes over i fløden.
Æggemassen vendes i fløden.
Således har man nu en råcreme. Denne kan fryses, og man har en vanillieis.
Man kan også tilsætte følgende:
Frugtis: Bær i diverse afskygninger
Chokoladeis: Kakao, smeltet chokolade
Andet: Hakket nødder, hakket chokolade, likør eller spiritus (1 - 2 spsk)
onsdag den 5. august 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Jeg er også begyndt at lave min egen pco venlige is og det er super! jeg vil da også prøve at bruge den som råcreme - sådan kan man da hurtigt lave en lækker dessert! hvis man nu hældte råcreme over frosne brombær og lod dem smelte lidt - guf!
SvarSlet