En af de store helte hjemme hos mig, det som kan redde et totalt kedeligt måltid, det er bearnaisesaucen. Ikke den der knorr udgave uden smør og rystet sammen på skummetmælk, nej en god hjemmelavet bearnaise lavet på smør og æggeblommer.
Denne opskrift bruger jeg med succes, og efter den er blevet mere legalt med min nye kost, så bliver den da lavet oftere. Jeg har til stadighed kun to mislykkede forsøg bag mig.
Bearnaise sauce
100 g smør skåret i stykker
3 æggeblommer
1 spsk. bearnaise essens
½ dl bouillon
estragon
Alle ingredienser kommes i en gryde. Gryden sættes over varmen, og der piskes hele tiden indtil saucen tykner og lyder hul. Her skal den tages af varmen straks. Pas på med for meget varme, da saucen så skiller. Hvis man ser en begyndende tendens til dette, så skal saucen straks af varmen, og kan evt. reddes med en æggeblomme der piskes ud i.
Uhmm, hvordan kunne man da få sig selv til at spise skummetmælksversionen engang.
fredag den 18. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Nej, hvor lyder det nemt!
SvarSletdet skal prøves - den jeg har lavet før er noget mere besværlig og skal i foodprocessoren og smagte lidt for æggeagtigt
er det ligemeget hvad slags boulion?
Jeg kunne også godt tænke mig at høre hvilken bouillon du selv bruger?
SletJeg savner selv saucen helt vildt, så det her skal klart prøves :-)