fredag den 17. juli 2009

Alsidige vafler

Æg, æg æg. Æg med ost, æg med hamburgerryg og æg med bacon. Ja hver morgen stod den på æg.

Jeg trængte til lidt nyt, så derfor har jeg forsøgt mig med lidt forskelligt. Jeg undrede mig meget over denne opskrift, men eksperimenterende som jeg er, så skulle den prøves.

Det er vafler.

Jeg syntes faktisk de er rigtig gode med blendede jordbær, eller flødeost. De kan bruges både som snack, desset eller morgenmad.

Vafler
4 æg
3 spsk vand
3 spsk fløde
1 spsk vanille essens
1 spsk flydende sødemiddel (smag selv til)
¼ tsk kanel
3 spsk smeltet smør
Og endelig

75 g blendede flæskesvær. Ja den er god nok, det er flæskesvær. I ved grisehud.

Nå, meget skeptisk kastede jeg mig ud i projektet og blandede æg, vand fløde vanille, sødemiddel og kanel. Jeg blended flæskesværene, alt imens jeg fandt vaffeljernet frem og satte det til. Misfornøjet hældte jeg sværene over i æggemassen og rørte rundt. Det stod og trak lidt, indtil jernet var klar. Altså vafeljernet. Jeg kom smørret i, rørte en sidste gang, og bredte ellers denne tykke masse ud i vaffeljernet.

Lidt tid senere kom der en gylden vaffel ud. Det duftede fantastisk, og det pirrede min nysgerighed. Så lidt betuttet smagte jeg på en. Den var faktisk ok. Hvad med jordbær på. Uhmmm. Kan den gå med flødeost monstro…….? Jep, heller ikke dårlig.

Nå så blev den næste klar, og jeg indså at dette var en succes. Jeg brugte resten af dejen, og fik i alt fire af disse dejlige skabninger. Endelig noget man lige kan tage med på farten.

Eller til at suge sovs.

Bagte dem igen i går imens jeg lavede mad, og jo, det kan også bruges som alternativ til mad. Derfor er det nu min første opskrift herinde. Alsidige vafler, vil jeg kalde dem. De kan bruges til alt hjemme hos mig.

Håber i også kan lide dem.

2 kommentarer:

  1. åh det ser godt ud jeg vil strak printe og prøve dem i morgen!

    Anja

    SvarSlet
  2. Håber du kan lide dem. For mig er det et hit med flødeost på til morgenmad. Et dejligt afbræk i alle æggene

    SvarSlet